الأحد، 13 أكتوبر 2013

طريقه عمل الكشرى المصرى How to make Egyptian koshary


طريقه عمل الكشرى المصرى
مدة الإعداد ساعه
المقادير :
٢ كوب مكرونه صغيره ، للرز ( ٢ ملعقه كبيره شعريه ، بصله صغيره مقطعه صغير ، ٢ ١/٢ كوب رز أبيض ، ١/٢ كوب عدس اصفر ، ١/٤ كوب زيت ،ملح و فلفل ) ، الصلصة ( كوب صلصه طماطم ، بصله صغيره مقطعه صغير ، ملعقه زيت ، ٢ ملعقه كبيره كاتشب ، ملح و فلفل ) ، البصل المقلى ( ٣ بصله كبيره شرائح ، ملعقه كبيره ملح ، ١/٤ كوب خل ابيض ) ١ ١/٢ عدس بجبه مع قليل من الملح ، الدقه ( ١/٤ كوب خل ، ١/٤ كوب ماء ، ٢ فص ثوم ، ١ ملعقه صغيره ملح وكمون و كسبره ناشفه ، شطه ناشفه ) .
How to make Egyptian koshary 
Preparation time 1 hr
Ingredients :
2 cups. ditalini pasta . for rice ( 2 tbsp. angle hair pasta , 1 small onion cut into pieces , 2 1/2 cups white rice , 1/2 cup red lentils , 1/4 cup canola oil , salt & pepper ) , for sauce ( cup tomato sauce , 1 small onion cut into pieces , 1 tbsp. oil , 2 tbsp. ketchup , salt & pepper ) , fried onion ( 3 large onion sliced soak in 1/2 cup white vinegar , 1 tbsp. salt ) 1 1/2 cups. green lentils , salt , for dressing ( 1/4 cup white vinegar , 1/4 cup water , 2 cloves garlic , tsp. salt , tsp. cumin , tsp. coriander , dried red pepper ) .