الثلاثاء، 29 ديسمبر 2015

طريقة عمل فتة الكوارع
How to make Cow’s Feet Fatta
المقادير
لسلق الكوارع
١,٢٥ كيلو كوارع
عصير ليمونة كاملة بقشرتها
١ م.ص فلفل أسود صحيح
٥ حبات حبهان
٢ ورقة لورا
١ م.ك ملح
٣ بصلة صغيرة (١ بصلة كبيرة)
٦ فص ثوم
زيت للتحمير
١ م.ك سمن
الفتة
٥ أرغفة خبز محمص
٢ م.ك سمن أو زبدة
٣ م.ك خل
٨ فص ثوم مفروم
١ م.ص كزبرة ناشفة مطحونة
٢ فص مستكة
الصلصة
١ كوب صلصة طماطم
١\٤ م.ص ملح
١\٤ م.ص فلفل أسود
الرز
٢ كوب رز مصرى (٤٠٠ ج)
٢,٥ كوب ماء
٢ م.ك سمن
٣\٤ م.ك ملح
Ingredients
For the cow’s feet
1.25 kg white cow’s feet 
1 tbsp. whole black pepper
5 cardamom pods
2 bay leaves 
1 tbsp. salt
3 small onions (1 large)
6 garlic cloves 
oil for frying
1 tbsp ghee or (butter)
For the fatta
5 pita bread, toasted
2 tbsp. ghee or (butter)
3 tbsp. white vinegar 
8 garlic cloves, minced 
1 tsp. ground coriander seeds
2 mastic gum
For the sauce
1 cup crushed tomatoes
1/4 tsp. ground black pepper
1/4 tsp. salt
For the rice
2 cups short grain white rice (400g)
2,5 cups water
2 tbsp. ghee
3/4 tbsp. salt