الخميس، 18 يونيو 2015

طريقة عمل بط محشي بالفريك
Roasted Duck With Green-Wheat Stuffing
        المقادير
 ٢،٥   كيلو بط
        محلول النقع 
١\٢  كوب عصير برتقال
١      كوب عصير ليمون
١\٢  كوب ملح بحري
١\٢  كوب سكر بني
٧      فص ثوم
١      م.ك بابريكا 
١      م.ص فلفل اسود صحيح
٥      ورقات لورا (الغار)
٤      لتر ماء
        الحشو       
١\٤  كيلو فريك (١,٥ كوب)
١      بصلة كبيرة مبشوره
        الكبدة و القوانص        
١      م.ص بهارات
١\٢  م.ص فلفل أسود
١\٢  م.ص كاري
٣      ورقات لورا (الغار)
١      م.ص ملح
٣      حبات حبهان
٢      فص مستكة
٢      فص ثوم
٢      م.ك زيت
١      كوب ماء
        توابل البطة      
١\٢  م.ص فلفل أسود
١      م.ص ملح
١\٢  م.ص بهارات
١\٢  م.ص كاري
        خلة 
        لوز محمص و زبيب للتزويق        
١     جزرة كبيرة شرائح
٢      فرع كرفس
١      قرن فلفل حار
       Ingredients
       2.5 kg duck
       For the duck brine
1/2  cup orange juice
1     cup lemon juice
1/2  cup brown sugar
1/2  cup sea salt
7     garlic cloves
1     tbsp. paprika 
1     tsp. whole black pepper 
5     bay leaves
4     litters of water
       For the stuffing 
1/4  kg green-wheat
1      large onion, grated
        chicken liver and heart
1      tsp. all-spices
1/2   tsp. black pepper
1/2   tsp. curry powder
3      bay leaves
1      tsp. salt
3      whole cardamom pods
2      mastic gum
2      tbsp. oil
2      garlic cloves, minced 
1       cup water
        To marinate the duck
1/2   tsp. black pepper
1      tsp. salt
1/2   tsp. all-spices
1/2   tsp. curry powder
       Toothpicks
        Roasted almonds & raisins
1      large carrot
2     celery stalks
1      red hot pepper