الجمعة، 14 نوفمبر 2014

طريقة عمل أصابع زينب
How to make Zainab's Finger 

٣ اكواب دقيق السميد (٥٠٠ جرام), ٢,٥ كوب دقيق ابيض (٣١٢ جرام), ١\٢ كوب زبده صناعى أو سمن (١١٥ جرام) , ملعقه كبيره سكر, ملح, ملعقه كبيره خميره فوريه, ماء دافئ, الشربات (٢ كوب سكر, كوب ماء, عود قرفه, ملعقه صغيره عصير ليمون)
 Ingredients
3 cups semolina flour #2 (500 g), 2 1/2 cups all-purpose flour (312 g), 1/2 cup vegetable shortening (115 g), one tbsp. sugar, salt, one tbsp. rapid-rise yeast, warm water, for syrup (2 cups sugar, cup water, one stick cinnamon, one tsp. lemon juice)