الأربعاء، 1 يوليو 2015

طريقة عمل الحجازية
(Semolina - Nuts Cake (Higazya
         المقادير
        العجينه
٢      كوب دقيق المخبوزات (٢٥٠ج)
٢      كوب دقيق السميد (٣٥٠ج)
١      كوب زبدة نباتي (٢٠٠ج)
١\٢   م.ص ملح
١      كوب لبن جوز الهند
١\٢   كوب ماء دافئ
٢      م.ص خميرة فورية
١      م.ك سكر
        الحشو       
١      كوب مكسرات
١\٢   كوب سكر (١٠٠ج)
٢      م.ك قرفة
١      كوب دقيق السميد (١٧٥ج)
        الشربات
١      كوب سكر (٢٠٠ج)
١\٢   كوب ماء 
١      م.ص عصير ليمون
        فستق للتزويق
        Ingredients 
     For the dough 
2      Cups all-purpose flour (250g)
2      Cups semolina flour (350g)
1      Cup vegetable shortening (200g)
1/2   Tsp. salt
1      Cup coconut milk 
1/2   Cup warm water
2      Tsp. active dry yeast
1      Tbsp. sugar
        For the filling 
1      Cup mixed nuts 
1/2   Cup sugar (100g)
2      Tbsp. cinnamon powder 
1      Cup semolina flour (175g)
        For the syrup 
1      Cup sugar (200g)
1/2   Cup water
1      Tsp. lemon juice 
        Pistachio nuts