الثلاثاء، 31 مارس 2015

طريقة عمل كيكة الزبادي
Lemon Yogurt Cake
للكيكة:
٢ كوب دقيق الكيك أو متعدد الأغراض (٢٥٠ جرام)، ٤ بيضات متوسطة، ١/٣ كوب زيت (٨٣ ملل)، ١ كوب سكر (٢٠٠ جرام)، ١/٤ م.ص بيكنج صودا، ١ م.ص ڤانيليا، ٢ م.ص بيكنج بودر، ١/٤ م.ص ملح، ١ كوب زبادي أو الروب (٢٤٥ جرام)، ١ م.ص بشر قشر الليمون
الشربات أو الشيرة:
كوب سكر (٢٠٠ جرام)، ٣/٤ كوب ماء (١٨٨ ملل)، عصير ١/٢ ليمونة، ١ م.ص ڤانيليا
التزويق:
قشر برتقال مسكر، سكر بودرة
 Ingredients
For the cake:
2 cups cake & pastry flour (250 g), 4 medium eggs, 1/3 cup canola oil (83 ml), 1 cup sugar (200 g), 1/4 tsp. baking soda, 1 tsp. vanilla, 2 tsp. baking powder, 1/4 tsp. salt, 1 cup plain whole-milk yogurt (245 g), 1 tsp. finely grated lemon zest 
For the syrup:
1 cup sugar (200 g), 3/4 cup water (188 ml), 1 tbsp. freshly squeezed lemon juice 
For the glaze:
Candied orange zest, icing sugar