الجمعة، 2 يناير 2015

طريقة عمل النيوكي من المطبخ الإيطالي
How to make Italian Potato Gnocchi
عربي
English
مقادير النيوكي
٢ كوب دقيق أبيض (٢٥٠ جرام), ملعقة صغيرة ملح, ١\٢ ملعقة صغيرة فلفل أسود, ١\٢ ملعقة صغيرة جوزة الطيب, ٢ صفار بيضه  متوسطه, ٧٥٠ جرام بطاطس, ٢ ملعقة كبيرة جبنة بارميزان, دقيق أبيض لفرد العجينة, ١\٢ حبة بنجر مسلوقة (شمندر), كوب سبانخ مسلوقة, واحد جزرة مسلوقة.
مقادير الصلصه
صلصة الطماطم
١\٢ ١ كوب صلصة طماطم, قطع صغيرة (٤٠٠ جرام), ملعقة كبيرة معجون الطماطم, ملح و فلفل أسود, ٢ ملعقة كبيرة زيت  زيتون
صلصة البيستو
٣ فصوص ثوم, ١\٢ كوب زيت زيتون, ٣ ملعقة كبيرة ريحان جاف, كوب جبنة بارميزان, ١\٢ ملعقة صغيرة فلفل أسود, ١\٢ ملعقه صغيرة ملح, ٣\٤ كوب صنوبر (١٠٠ جرام)
Ingredients
2 cups all-purpose flour (250 g), one tsp. salt, 1/2 tsp. ground black pepper, 1/2 tsp. grated nutmeg, 2 medium egg yolks, 750 g russet potatoes, 2 tbsp. grated parmesan cheese, more flour for dusting,  1/2 a beet boiled, one cup fresh spinach boiled, one large carrot boiled.
Sauce ingredients
Tomato sauce
1 1/2 cups diced tomatoes (400 g), one tbsp. tomato paste, salt & pepper, 2 tbsp. olive oil.
Basil pesto sauce
StartFragment EndFragment

3 garlic cloves, 1/2 cup olive oil, 3 tbsp. dried basil, one cup grated parmesan cheese, 1/2 tsp. ground black pepper, 1/2 tsp. salt, 3/4 cup pine nuts roasted (100 g)