الأربعاء، 22 يناير 2014


طريقة عمل السينامون رول بالبطاطس
Potato Cinnamon Rolls 
شاهد الڤيديو
المقادير
العجينه
   ٤,٥ كوب دقيق ٥٥٠ جرام، ٤٥٠ جرام بطاطس، ١\٢ ملعقه صغيره ملح ٦جرام،  ١,٥ كوب ماء ٣٦٠ مليلتر، ٢ ملعقه كبيره خميره ٢٥ جرام، ٢ ملعقه كبيره سكر٥٠ جرام، ملعقه صغيره ڤانيليا ٥ جرام، ٣ بيضات،  ١\٢ كوب زبده ١١٥جرام 
 الحشو
 ١\٤ كوب زبده  ٥٧ جرام، ١ كوب سكر بني ٢٠٠ جرام، ٢ ملعقه كبيره دقيق ( طحين ) ١٠ جرام، ١\٢ كوب عين جمل ٥٠ جرام، ٢ ملعقه كبيره قرفه ٢٠ جرام 
 لدهان الوجه
  ١\٤ كوب زبده ٥٧ جرام, ٢ كوب سكر بودره ٢٥٠ جرام، ١ معلقه صغيره ڤانيليا ٥ جرام، ١\٤ كوب لبن ( حليب ) ٦٠ جرام
Ingredients
For the dough 
(4.5 cups of all-purpose flour 550 , 450 grams of potatoes, 1/2 tsp. salt 6 grams, 1.5 cups of water 360 ml, 2 tbsp. of dry yeast 25 grams, 2 tbsp. of sugar 50 grams, 1 tbsp. of vanilla powder 5 grams , 1/2 cup of unsalted butter 115 grams).
For the filling
 (1/4 cup of unsalted butter 57 grams, 1 cup of brown sugar 200, 2 tbsp. all-purpose flour 10 grams, 1/2 cup of walnut 50 grams, 2 tbsp. of ground cinnamon 20 grams ).
For the glaze
 ( 1/4 cup of butter 57 grams, 2 cups of powdered sugar 250 grams, 1 tsp. of vanilla 5 grams, 1/2 cup of milk 60 grams ).