الأحد، 2 فبراير 2014

طريقة عمل بابا غنوج How to make Baba Ghanouj-Eggplant Dip



طريقة عمل بابا غنوج
المقادير
٣/٤كيلو باذنجان رومى، بصله متوسطه، رأس ثوم صغيره، فلفل اخضر حار، بضع ورقات كرفس، ٣ فص ثوم، بقدونس للتزويق، ٢ ملعقه كبيره ليمون، ١/٢ كوب طحينه، ملعقه صغيره كسبره ناشفه، ملعقه صغيره كمون، ملح، زيت.
How to make Baba Ghanouj-Eggplant Dip 
Ingredients
3/4 kg. eggplant, one medium onion, small whole garlic clove, hot green pepper, chinese celery, 3 cloves garlic, fresh parsley, 2 tbsp. lemon juice, 1/2 cup tahini (sesame seed paste ), tsp. dried coriander, tsp. cumin, salt, oil.