الاثنين، 29 يونيو 2015

طريقة عمل الفايش الصعيدي
Homemade Egyptian Fayesh
٦     أكواب دقيق (٧٥٠ج)
١     كوب سمن (٢٢٥ج)
١     م.ك خميرة فورية 
١     م.ك سكر
١     م.ص ملح
٢     م.ك سمسم
١     كوب لبن حليب
       لبن حليب للعجينة
١     م.ص كركم
١     م.ص محلب
١     م.ك فول مدشوش
         Ingredients
6       Cups all-purpose flour (750g)
1       Cup ghee (225g)
1       Tbsp. active dry yeast
1       Tbsp. sugar
1       Tsp. salt
2       Tbsp. sesame seeds 
1       Cup milk (250ml)
         Milk for dough 
1       Tsp. turmeric powder 
1       Tsp. Prunus mahaleb powder
1       Tbsp. split fava beans