الأحد، 6 أبريل 2014

طريقة عمل الديك الرومى بالفرن
How to make Oven Roast Turkey
 
المقادير
٦كيلو و ربع ديك رومى، محلول النقع ( ١/٢ ١ كوب عصير ليمون، كوب عصير برتقال، كوب سكر بنى، ملعقه كبيره فلفل اسود، ليمونه، ٧ ورق لورا، ٥ فص ثوم، ٢ ملعقه كبيره ببريكا، ١/٢ ١ كوب ملح بحرى، ١٠ لتر ماء)، التدبيله (٢ ورقة لورا، ملعقه صغيره جنزبيل، ٢ ملعقه صغيره ملح، ملعقه صغيره فلفل اسود، ملعقه صغيره بهارات، ملعقه صغيره روزمارى، ١/٢ ملعقه صغيره قرنفل، ٢ ملعقه كبيره عسل نحل، بصله كبيره مبشوره، ملعقه صغيره ببريكا، ١٠ حبات حبهان، ١٠ حبات مستكه)، الحشو (٢ بصله كبيره، جزره كبيره ١٠٠ جرام، ٢ فرع كرفس، ليمونه،  ١/٢ ملعقه صغيره (فلفل اسود، ملح، بهارات)، ٢ ورق لورا)
Ingredients
6 1/4 kg turkey, for brine (1 1/2 cup lemon juice, cup orange juice, cup brown sugar, tbsp. black pepper, one fresh lemon, 7 bay leaves, 5 garlic cloves, 2 tbsp. paprika, 1 1/2 cup sea salt, 10 litres water), for marinate (2 bay leaves, tsp. ginger, 2 tsp. salt, tsp. black pepper, tsp. all spices, tsp. rosemary, 1/2 tsp. clove, 2 tbsp. honey, large onion chopped, tsp. paprika, 10 cardamon seeds, 10 mastic), for stuffing (2 large onion, large carrot 100 grams, 2 stalk celery 100 grams, one lemon, 1/2 tsp. salt, 1/2 tsp. black pepper, 1/2 tsp. all spices, 2 bay leaves)