الجمعة، 26 يونيو 2015

طريقة عمل فخدة الضاني مشوية بالفرن
Roast Leg of Lamb with Potatoes 
        المقادير        
٢      كيلو فخده ضاني
        الحشو        
١      م.ص فلفل أسود صحيح
٧      حبات قرنفل
٢      ورقة لورا
١      م.ك زبيب
٧      فصوص ثوم
        ملح       
        التدبيله       
١      م.ص بهارات
١      م.ص فلفل أسود
١\٢   م.ص جوزة الطيب
١      م.ص ملح
٢      م.ك عصير ليمون
٢      م.ك صلصة الباربكيو
٢      م.ك سمن
        الخضار        
١      كيلو بطاطس
١٥٠  ج طماطم شيري
٣٥٠  ج بصل شرائح
١٥٠  ج فلفل رومي حلو 
١      حبة فلفل حار
١      م.ك سمن
        زيت        
١      كوب ماء
       Ingredients 
2      Kg lamb leg, bone-in
        For the stuffing
1      Tsp. whole black pepper 
7      Cloves
2      Bay leaves
1      Tbsp. raisins 
7      Garlic cloves 
        Salt
       To marinate the lamb 
1      Tsp. all-spices 
1      Tsp. black pepper 
1/2   Tsp. nutmeg 
1      Tsp. salt
2      Tbsp. lemon juice 
2      Tbsp. bbq sauce
2      Tbsp. ghee
        For the vegetables 
1      Kg potatoes
150  G cherry tomatoes
350  G onions, sliced 
150  G bell pepper, sliced
1      Green hot pepper, sliced
1      Tbsp. ghee
        Oil
1      Cup water