الأربعاء، 4 ديسمبر 2013

طريقة عمل الجبنه الرومى How to make Romano Cheese part 2


طريقة عمل الجبنه الرومى
المقادير
٢جالون لبن ( ٨ لتر)، ١/٢ ملعقه صغيره كلوريد الكالسيوم، ١/٤ ملعقه صغير ثرموفيلك ستارتر، او ١/٤ كوب زبادي،١/٨ ملعقه صغيره مسحوق الليباز، ٢ حبه منفحه نباتي او ١/٢ ملعقه صغيره منفحه حيواني، ٢ كوب ملح ( ٤٠٠ جرام ) ملح بحري، ماء مفلتر مثلج، ٣/٤ ملعقه فلفل اسود صحيح، زيت زيتون.
موقع لشراء المكونات
http://www.cheesemaking.com/cheesemakingingredients.html
How to make Romano Cheese
Ingredients
 2 gallons milk (8 liters), 1/2 tsp. calcium chloride, 1/4 tsp. thermophilic starter, or 1/4 cup yogurt, 1/8 tsp. lipase powder, 2 tablets junket rennet or 1/2 tsp. liquid rennet, 2 cup kosher salt ( 400 g ), distilled water, 1/2 whole black pepper, olive oil.
Where can I buy ingredients
http://www.cheesemaking.com/cheesemakingingredients.html

طريقة عمل الجبنه الرومى How to make Romano Cheese part 1



طريقة عمل الجبنه الرومى
المقادير
٢جالون لبن ( ٨ لتر)، ١/٢ ملعقه صغيره كلوريد الكالسيوم، ١/٤ ملعقه صغير ثرموفيلك ستارتر، او ١/٤ كوب زبادي،١/٨ ملعقه صغيره مسحوق الليباز، ٢ حبه منفحه نباتي او ١/٢ ملعقه صغيره منفحه حيواني، ٢ كوب ملح ( ٤٠٠ جرام ) ملح بحري، ماء مفلتر مثلج، ٣/٤ ملعقه فلفل اسود صحيح، زيت زيتون.
موقع لشراء المكونات
http://www.cheesemaking.com/cheesemakingingredients.html
How to make Romano Cheese
Ingredients
 2 gallons milk (8 liters), 1/2 tsp. calcium chloride, 1/4 tsp. thermophilic starter, or 1/4 cup yogurt, 1/8 tsp. lipase powder, 2 tablets junket rennet or 1/2 tsp. liquid rennet, 2 cup kosher salt ( 400 g ), distilled water, 1/2 whole black pepper, olive oil.
Where can I buy ingredients
http://www.cheesemaking.com/cheesemakingingredients.html