الاثنين، 19 أكتوبر 2015

طريقة عمل الكشري
(Egyptian Lentil-Rice & Pasta (Koshari

    المقادير:
      الرز
٢    كوب عدس بجبة (٣٥٠ ج)
٢    كوب رز طويل الحبة (٣٥٠ ج)
١\٢ كوب مكرونة شعرية (٤٠ ج)
١    بصلة صغيرة (١٠٠ ج)
٣    م.ك زيت
٣    كوب ماء
١    قالب مرقة
١    م.ص ملح
      الصلصة
٢    كوب صلصة طماطم
١    كوب ماء
١    حبة طماطم مقطعة
١    م.ص كمون
١    م.ص كزبرة ناشفة
١    م.ك سكر
١\٢ م.ص ملح
٢    فص ثوم مطحون
      الدقة
١    كوب ماء
١\٢ كوب خل
١    م.ص كزبرة ناشفة
١    م.ص كمون
١    م.ص بابريكا
١\٢ م.ص فلفل شطة
١    م.ص ملح
٢    فص ثوم مطحون
      للتزويق
٢    كوب مكرونة صغيرة (٣٠٠ ج)
١    كوب حمص مسلوق
١\٢ كيلو بصل شرائح
١    م.ص ملح
١    م.ك خل
       Ingredients
     For the rice
2     cups dark brown lentils (350 g)
2     cups long-grain rice (350 g)
1/2  cup angel hair pasta (40 g)
1     small onion, diced
3     tbsp. oil
3     cups water
1     veg. stock cube
1     tsp. salt
       For the sauce
2     cups crushed tomatoes
1     cup water
1     medium tomato, diced
1     tsp. ground cumin
1     tsp. ground coriander
1     tbsp. sugar 
1/2  tsp. salt
2     garlic cloves, minced
       For the dressing 
1     cup water
1/2  cup white vinegar
1     tsp. ground coriander
1     tsp. ground cumin
1     tsp. paprika 
1/2  tsp. red pepper flakes
1     tsp. salt
2     garlic cloves, minced
       For the toppings
2     cups small elbow pasta (300 g)
1     cup cooked chickpeas 
1/2  kg. onions
1     tsp. salt
1     tbsp. white vinegar