طريقة عمل الكشري
(Egyptian Lentil-Rice & Pasta (Koshari
المقادير:
الرز
٢ كوب عدس بجبة (٣٥٠ ج)
٢ كوب رز طويل الحبة (٣٥٠ ج)
١\٢ كوب مكرونة شعرية (٤٠ ج)
١ بصلة صغيرة (١٠٠ ج)
٣ م.ك زيت
٣ كوب ماء
١ قالب مرقة
١ م.ص ملح
الصلصة
٢ كوب صلصة طماطم
١ كوب ماء
١ حبة طماطم مقطعة
١ م.ص كمون
١ م.ص كزبرة ناشفة
١ م.ك سكر
١\٢ م.ص ملح
٢ فص ثوم مطحون
الدقة
١ كوب ماء
١\٢ كوب خل
١ م.ص كزبرة ناشفة
١ م.ص كمون
١ م.ص بابريكا
١\٢ م.ص فلفل شطة
١ م.ص ملح
٢ فص ثوم مطحون
للتزويق
٢ كوب مكرونة صغيرة (٣٠٠ ج)
١ كوب حمص مسلوق
١\٢ كيلو بصل شرائح
١ م.ص ملح
١ م.ك خل
Ingredients
For the rice
2 cups dark brown lentils (350 g)
2 cups long-grain rice (350 g)
1/2 cup angel hair pasta (40 g)
1 small onion, diced
3 tbsp. oil
3 cups water
1 veg. stock cube
1 tsp. salt
For the sauce
2 cups crushed tomatoes
1 cup water
1 medium tomato, diced
1 tsp. ground cumin
1 tsp. ground coriander
1 tbsp. sugar
1/2 tsp. salt
2 garlic cloves, minced
For the dressing
1 cup water
1/2 cup white vinegar
1 tsp. ground coriander
1 tsp. ground cumin
1 tsp. paprika
1/2 tsp. red pepper flakes
1 tsp. salt
2 garlic cloves, minced
For the toppings
2 cups small elbow pasta (300 g)
1 cup cooked chickpeas
1/2 kg. onions
1 tsp. salt
1 tbsp. white vinegar