طريقة عمل بط محشي بالفريك
Roasted Duck With Green-Wheat Stuffing
المقادير٢،٥ كيلو بط
محلول النقع
١\٢ كوب عصير برتقال
١ كوب عصير ليمون
١\٢ كوب ملح بحري
١\٢ كوب سكر بني
٧ فص ثوم
١ م.ك بابريكا
١ م.ص فلفل اسود صحيح
٥ ورقات لورا (الغار)
٤ لتر ماء
الحشو
١\٤ كيلو فريك (١,٥ كوب)
١ بصلة كبيرة مبشوره
الكبدة و القوانص
١ م.ص بهارات
١\٢ م.ص فلفل أسود
١\٢ م.ص كاري
٣ ورقات لورا (الغار)
١ م.ص ملح
٣ حبات حبهان
٢ فص مستكة
٢ فص ثوم
٢ م.ك زيت
١ كوب ماء
توابل البطة
١\٢ م.ص فلفل أسود
١ م.ص ملح
١\٢ م.ص بهارات
١\٢ م.ص كاري
خلة
لوز محمص و زبيب للتزويق
١ جزرة كبيرة شرائح
٢ فرع كرفس
١ قرن فلفل حار
Ingredients
2.5 kg duck
For the duck brine
1/2 cup orange juice
1 cup lemon juice
1/2 cup brown sugar
1/2 cup sea salt
7 garlic cloves
1 tbsp. paprika
1 tsp. whole black pepper
5 bay leaves
4 litters of water
For the stuffing
1/4 kg green-wheat
1 large onion, grated
chicken liver and heart
1 tsp. all-spices
1/2 tsp. black pepper
1/2 tsp. curry powder
3 bay leaves
1 tsp. salt
3 whole cardamom pods
2 mastic gum
2 tbsp. oil
2 garlic cloves, minced
1 cup water
To marinate the duck
1/2 tsp. black pepper
1 tsp. salt
1/2 tsp. all-spices
1/2 tsp. curry powder
Toothpicks
Roasted almonds & raisins
1 large carrot
2 celery stalks
1 red hot pepper