طريقة عمل فخدة الضاني مشوية بالفرن
Roast Leg of Lamb with Potatoes
المقادير
٢ كيلو فخده ضاني
الحشو
١ م.ص فلفل أسود صحيح
٧ حبات قرنفل
٢ ورقة لورا
١ م.ك زبيب
٧ فصوص ثوم
ملح
التدبيله
١ م.ص بهارات
١ م.ص فلفل أسود
١\٢ م.ص جوزة الطيب
١ م.ص ملح
٢ م.ك عصير ليمون
٢ م.ك صلصة الباربكيو
٢ م.ك سمن
الخضار
١ كيلو بطاطس
١٥٠ ج طماطم شيري
٣٥٠ ج بصل شرائح
١٥٠ ج فلفل رومي حلو
١ حبة فلفل حار
١ م.ك سمن
زيت
١ كوب ماء
Ingredients
2 Kg lamb leg, bone-in
For the stuffing
1 Tsp. whole black pepper
7 Cloves
2 Bay leaves
1 Tbsp. raisins
7 Garlic cloves
Salt
To marinate the lamb
1 Tsp. all-spices
1 Tsp. black pepper
1/2 Tsp. nutmeg
1 Tsp. salt
2 Tbsp. lemon juice
2 Tbsp. bbq sauce
2 Tbsp. ghee
For the vegetables
1 Kg potatoes
150 G cherry tomatoes
350 G onions, sliced
150 G bell pepper, sliced
1 Green hot pepper, sliced
1 Tbsp. ghee
Oil
1 Cup water