طريقة حفظ الوجبات المطهية خارج الثلاجة لمدة طويلة
Canning and Preserving Recipes
صلصة بالخضروات و اللحوم
١\٤ كيلو كرفس (٤ عود)
١٧٥ جرام جزر (٢ حبة)
١٨٠ جرام فلفل رومي حلو (١\٢ ثمرة)
١\٤ كيلو بصل (بصلة كبيرة)
١\٤ كيلو مشروم
يحفظ فى ماء، ١ م.ك عصير ليمون، ١ م.ك دقيق و ١ م.ص ملح
١ كيلو طماطم طازجة
١\٤ كيلو بصل أخضر (حزمة)
١\٢ كيلو خرشوف (٣ حبات)
يحفظ فى ماء، ١ م.ك عصير ليمون، ١ م.ك دقيق و ١ م.ص ملح
٤٠٠ جرام صدور دجاج مكعبات
٤٠٠ جرام لحمه مكعبات
٤٠٠ جرام فاصوليا بيضاء
ملح & فلفل أسود
٣ قالب مرقة
١ م. ص ريحان
١ م.ص كاري
زعفران
١ م.ك بابريكا
٣ م.ك سمن
١ م.ك زيت
لحمة مفرومة بالصلصة
١\٢ كيلو لحمة مفرومة
١ م. ص بهارات
١ م. ص فلفل أسود
١ م.ص ملح
١\٤ كيلو بصل (بصلة كبيرة)
١٨٠ فلفل رومي حلو (١\٢ ثمرة)
١\٢ حبة فلفل حار
١ م.ك سمن
١ كوب صلصة طماطم
بسلة بالجزر
١\٢ كيلو بسلة مجمدة
١\٢ كيلو لحمة مكعبات
١\٤ كيلو بصل (بصلة كبيرة)
١٥٠ جرام جزر (حبة كبيرة)
١ م. ك سمن
١ كوب صلصة طماطم
ملح & فلفل أسود
١ قالب مرقة
١ م.ص كزبرة ناشفة
١ فص مستكه كبير
Ingredients
Meat and Vegetable Pasta Sauce
1/4 Kg celery (4 stalks)
175 G carrot (2 small)
180 G bell pepper
1/4 Kg onion (1 large)
1/4 Kg mushroom
Soak the mushroom in a bowl of water with 1 tbsp. lemon juice, 1 tbsp.
flour and 1 tsp. salt
1 Kg fresh tomato
1/4 Kg green onion
1 Kg artichoke (3 small)
Soak the artichoke in a bowl of water with 1 tbsp. lemon juice, 1 tbsp.
flour and 1 tsp. salt
400 G chicken breast cubs
400 G beef cubs
400 G white kidney beans
Salt & pepper
3 Veggie stock cubes
1 Tsp. basil
1 Tsp. curry powder
A pinch of saffron threads
1 Tbsp. paprika powder
1 Tbsp. ghee
1 Tbsp. oil
For Beef Tomato Sauce
1/2 Kg extra-lean ground beef
1 Tsp. all-spices
1 Tsp. black pepper
1 Tsp. salt
1/4 Kg onion (1 large)
180 G bell pepper
1/2 Green hot pepper
1 Tbsp. ghee
1 Cup tomato sauce
For Green Peas
1/2 Kg frozen green peas
1/2 Kg beef cubs
1/4 Kg onion (1 large)
150 G carrot (1 large)
1 Tbsp. ghee
1 Cup tomato sauce
Salt & pepper
1 Veggie stock cube
1 Veggie stock cube
1 Tsp. dried coriander
1 Large mastic gum