طريقة عمل الحجازية
(Semolina - Nuts Cake (Higazya
المقادير
العجينه
٢ كوب دقيق المخبوزات (٢٥٠ج)
٢ كوب دقيق السميد (٣٥٠ج)
١ كوب زبدة نباتي (٢٠٠ج)
١\٢ م.ص ملح
١ كوب لبن جوز الهند
١\٢ كوب ماء دافئ
٢ م.ص خميرة فورية
١ م.ك سكر
الحشو
١ كوب مكسرات
١\٢ كوب سكر (١٠٠ج)
٢ م.ك قرفة
١ كوب دقيق السميد (١٧٥ج)
الشربات
١ كوب سكر (٢٠٠ج)
١\٢ كوب ماء
١ م.ص عصير ليمون
فستق للتزويق
Ingredients
For the dough
2 Cups all-purpose flour (250g)
2 Cups semolina flour (350g)
1 Cup vegetable shortening (200g)
1/2 Tsp. salt
1 Cup coconut milk
1/2 Cup warm water
2 Tsp. active dry yeast
1 Tbsp. sugar
For the filling
1 Cup mixed nuts
1/2 Cup sugar (100g)
2 Tbsp. cinnamon powder
1 Cup semolina flour (175g)
For the syrup
1 Cup sugar (200g)
1/2 Cup water
1 Tsp. lemon juice
Pistachio nuts